Γ1 - Γ2 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ


Καλησπέρα παιδιά !

Εύχομαι να είσαστε όλοι καλά και να χρησιμοποιήτε το χρόνο σας δημιουργικά, απολαμβάνοντάς τον !

Μπορούμε να κρατήσουμε μέσα από εδώ μία επαφή μέχρι να ξαναβρεθούμε από κοντά .
 Να σας στέλνω μερικές ιδέες ή θέματα για να ζωγραφίζετε, να σχεδιάζετε ή να κατασκευάζετε πράγματα και μετά μπορείτε να μου στέλνετε φωτογραφίες των έργων σας στο e-mail μου !

Λοιπόν , τώρα που είσαστε στο σπίτι μπορείτε να στήσετε σε ένα σημείο στο δωμάτειό σας ή κάπου αλλού που βολεύει μία “σύνθεση” ή αλλιώς στη γλώσσα των Εικαστικών μία “νεκρή φύση” με αντικείμενα που σας αρέσουν , σημαίνουν κάτι για σας ή που απλά σας φαίνονται “ενδιαφέροντα – γοητευτικά” για να τα σχεδιάσετε. Φωτίστε τα από κάποια πλευρά με ένα φωτιστικό ή τοποθετήστε τα κοντά σε ένα παράθυρο ούτως ώστε να δημιουργούνται ξεκάθαρα φώτα και σκιές.

α) Σχεδιάστε τα με μολύβι προσπαθώντας να διατηρήσετε τις αναλογίες και τις αποστάσεις μεταξύ τους και στη συνέχεια προσπαθήστε να ξεχωρίσετε τις περιοχές του φωτός και της σκιάς. Δείτε τα σχήματα που δημιουργούν οι σκιές και τα φώτα. Βάλτε τόνους όπως έχουμε μάθει από ανοιχτό μεχρι σκουρο γκρί κρατώντας λευκά μόνο τα πιό φωτεινά σημεία !

β) Μπορείτε να φωτογραφίσετε τη σύνθεση με το κινητό σας τηλέφωνο ή με μία κάμερα αν έχετε , πάλι έχοντας στο νού σας τα σχήματα που δημιουργούν οι σκιές και τα φώτα. Φωτογραφίστε τη σύνθεση από διάφορες γωνίες. Μπορείτε να επεξεργαστήτε τις φωτογραφίες “παίζοντας” με τις τονικότητες , φτιάχνοντας μεγαλύτερα κοντράστ (αντιθέσεις) ή πιό απαλά μέχρι να σας φαίνεται η σύνθεση ενδιαφέρουσα, ισορροπημένη ή δραματική !

γ) Όποιος-α θέλει μπορεί να πειραματιστεί και με χρώματα βάζοντας στην παλέτα κόκκινο , κίτρινο , μπλέ , άσπρο και μαύρο προσπαθώντας να αποδώσει τη σύνθεση με χρώμα !

Καλή επιτυχία !!!

Χρησιμοποιήστε την παρατηρητικότητα σας, την ευαισθησία σας , τη δημιουργικότητα σας και το “ζωγραφικό σας ένστικτο” να αποδώσετε το θέμα ο καθένας (που θέλει) με τον τρόπο του!

Περιμένω να δώ με ανυπομονεσία τα σχέδια και τα πειράματά σας στο e-mail μου και να τα συζητήσουμε !


Σας χαιρετώ προς το παρόν, κ. Σαμο'ί'λη Αγγελική

(διαδώστε  το μεταξύ σας !!!)
Θα ανεβάζω σε αυτή την σελίδα όσα έργα μου στέλνετε για να τα βλέπετε και εσείς!



 Έργο της Κατερίνας Παπαχρήστου


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Α' ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

A1 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ

Α' ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ